handjobhd.orghandjob-sex.orgticklingclub.comextremefoot.net

Fyr med pellets eller ved

Med Aduro Hybrid kan du velge mellom miljøvennlig og CO2-nøytral oppvarming fra trepellets og stemningsfull fyring fra ved. Du kan til enhver tid skifte mellom ved og pellets. Du kan tilføye ved mens du benytter pelletsfunksjonen eller antenne veden ved hjelp av pellets. 

Fyr med ved i Aduro Hybrid

Fyring med ved

Jevnlig fyring med i hybridovnen er anbefalt da dette renser brennkammeret og optimerer forbrenningen. Du kan alltid fyre med ved i ovnen uansett om strømmen går eller det skulle oppstå andre driftsforstyrrelser.

Vi anbefaler å bruke kløyvet løvtre som har vært oppbevart i minst 1 år utendørs under tak og som har en fuktighet på 18% eller mindre. Tre som oppbevares innendørs har en tendens til å bli for tørt og dermed bli avbrent for fort. Treet kløyves i kubber med en diamater på ca. 10 cm og en lengde på maks. 39 cm. Ved bruk av tre med for høy fuktighet reduseres ovnens virkningsgrad betydelig, det dannes sot og partikkelutslippet øker. 

Fyr med trepellets i Aduro Hybrid

Fyring med trepellets

Du bør utelukkende anvende pellets med en diameter på 6 mm og maks. lengde på 40 mm – type ENplus kvalitet A1. Vi anbefaler at du bruker trepellets av god kvalitet som er enkle å knekke – og gjerne lyse framfor mørke pellets, fordi mørke pellets kan påvirke ovnens støynivå, virkningsgrad og renseintervall negativt.

Aduro Hybrid krever stabilt skorsteinstrekk 

Aduro Hybrid er et unikt produkt som ikke fungerer som en normal pelletsovn, men med et naturlig trekk i skorsteinen. Dette er forutsetningen for at ovnen kan fyre med ved uten bruk av strøm. Det er derfor ikke en typisk pelletsovn som blåser røyken ut i skorsteinen og fyrer stabilt på pellets i lang tid. Tiden i drift – før en lett rengjøring er nødvendig – avhenger i høy grad av varmenivået, kvaliteten av pelletsene og hvor stabilt skorsteinstrekket er. Et stabilt skorsteinstrekk er avgjørende for suksess med hybridovnen. Se våre retningslinjer for skorsteinens plassering her

Hvis du ønsker å forbedre kvaliteten og varigheten av forbrenningen samt sikre en stabil drift tilbyr Aduro en røyksuger, Aduro DraftOptimizer, som kan forbedre og stabilisere et svakt skorsteinstrekk.