Aduro pelletsovner

Rask og enkel oppvarming av boligen din

Aduro pelletsovner kombinerer moderne skandinavisk design med maksimal varmeytelse og innovativ teknologi. Du får et flott innblikk til flammene uten å måtte streve med veden. Det eneste du behøver å gjøre er å fylle på trepellets og allerede etter få minutter vil du kunne se flammer og nyte varmen. På alle våre modeller kan viften slås av eller dempes når du ønsker mer stillhet.

Pelletsovnene kan progammeres på ukesbasis og kan brukes som den primære varmekilden i boligen din eller som et tilskudd til den øvrige oppvarmingen.

Fordeler ved Aduro pelletsovner

  • Dansk design
  • Effektiv oppvarming
  • Enkel betjening via ovnens berøringsdisplay. Med den tilhørende wifi-modulen kan ovnen betjenes hvor og når som helst via app.
  • Enkel påfylling av pellets
  • Lett rengjøring og vedlikehold
  • Flere modeller er tette og kan tilføres luft utenfra

Mer varme for pengene

En Aduro pelletsovn tilføres brensel flere ganger i minuttet og har derfor bedre forbrenning enn tradisjonelle vedovner, som fyrer annenhver time. Virkningsgraden er dermed også høyere. En svanemerket vedovn har en virkningsgrad på ca. 80%, mens Aduro pelletsovner er helt oppe på ca. 90%.

Trepellets eller ved?

Den største forskjellen på pelletsovner og vedovner er flammebildet, støynivået og styringen. De dansende flammene i vedovner er erstattet med et mer statisk flammebilde i pelletsovner samt lyden av viften som fordeler varmen ut i rommet. Til gjengjeld slipper du strevet med å hogge ved og tenne opp i ovnen med en pelletsovn. Det eneste du behøver å gjøre er å sørge for å fylle på trepellets når det trengs, og så tar teknologien av seg resten. En pelletsovn kan typisk fyre i omtrent et døgn på full tank - og det kan ofte gå flere dager før du behøver å rengjøre den.

I enkelte tilfeller, som for eksempel Aduro P2, er romviftene erstattet med naturlig konveksjon, som får den varme luften til å fordele seg jevnt utover i rommet.

Hvis du derimot både kunne tenke deg et vakkert flammebilde, som du får med vedfyring, og minst mulig jobb, som du får med pelletsfyring, er Hybridserien vår det rette valget for deg. Den gir deg det beste fra to verdener. Du kan lese mer om våre Hybridovner her.

Servicesjekk

En pelletsovn må vedlikeholdes løpende og krever professjonelt ettersyn en gang i året.

TOP