Vinner av EUs miljøpris

I 2018 mottok Aduro A/S den prestisjefylte miljøprisen 'European Business Award for the Environment' i kategorien 'Bæredyktige produkter og servicer'. Prisen ble gitt for det innovative og bæredyktige produktet Aduro Hybrid.

Direktør Christian Skovbo er glad og beæret over prisen: ”Det er en stor anerkjennelse å vinne en så fornem pris. Vi har jobbet intenst med å lage et produkt som minimerer ulempene ved en peisovn og samtidig innfri forbrukernes største ønsker og drømmer til nettopp en peisovn.”

Forener det hyggelige med det praktiske
Resultatet ble Aduro Hybrid. En ovn som kombinerer enkel og effektiv oppvarming fra pellets med stemningsfull hygge fra ved. Flammene kan man nyte når man fyrer med vedkubber. Pelletsene er til gjengeld en stor fordel når man for eksempel skal fyre hele natten, da ovnen selv sørger for inntak av pellets. Aduro Hybrid reduserer dessuten utslippene betydelig i forhold til selv de mest effektive peisovner. CO-utslippet reduseres med 97 % ved bruk av pelletsfunksjonen, OGC-utslippet reduseres med 91 %, og støvutslippet reduseres med 59 %.

Derutover styres hybridovnen automatisk via en app. Med appen kan man tenne opp i ovnen selvom man ikke er hjemme, man kan innstille temperaturen til ønsket nivå, og man kan holde øye med forbrenningen hele tiden. Appen hjelper dermed brukeren til å få mest mulig ut av hybridovnens egenskaper.

Et unikt trekløver
For å skape Aduro Hybrid skulle det tas en ny og annerledes teknologi i bruk, og Christian Skovbo inviterte derfor andre fagfolk til å utvikle ovnen sammen med Aduro. En dansk produsent av pelletsovner, NBE, bidro med viten om pelletsfyring, Aduro har selv omfattende kunnskap innen vedovner og moderne fyringsteknologi, og designeren Casper Storm skulle sørge for at ovnen fikk et stramt, nordisk design.

”Vi har tatt et stort, innovativt tigersprang. Innovasjon på innovasjon er blitt bygget oppå hverandre og så går det så det suser” sier Christian Skovbo.

Om EUs miljøpriser
EUs miljøpriser hyller de mest miljøbevisste virksomhetene i Europa og har til formål å fremme innovative og bæredyktige tiltak. Prisene utdeles hvert andre år og utdeles i fire forskjellige kategorier: ”miljøledelse”, ”bæredyktige produkter og servicer”, ”bæredyktige prosesser” samt ”internasjonalt virksomhetssamarbeide”.

TOP