Aduro Smart Response

  • Beskrivelse
  • Installering
  • Fordeler
  • Brukeropplevelser

Vil du oppnå renest mulig forbrenning?
Og sende mindre røyk ut i nabolaget?
Vil du ha god fyringsøkonomi og få maksimal varme ut av veden?
Og vil du samtidig spare tid og energi på fyringen?


Med videreutviklingen av den banebrytende Aduro Smart Response er det nå mulig for alle, uansett peismerke og -modell, å benytte den patenterte Aduro Smart Response-teknologien.

Gå til nettbutikk

Din personlige fyringsmester

Med Aduro Smart Response blir smarttelefonen eller nettbrettet din personlige fyringsmester som sørger for korrekt fyring og optimal utnyttelse av brenselet. Aduro Smart Response er en enhet med to sensorer som kommuniserer trådløst med en app på smarttelefonen eller nettbrettet. Sensorene følger forbrenningen og appen guider deg i fyringsprosessen på bakgrunn av omfattende tester og erfaringsgrunnlag. I appen kan du alltid se når du bør legge på mer ved, hvor varm ovnen er, eller om peisen brenner ved for høy eller lav temperatur.

Med Aduro Smart Response kan du ha fokus på andre ting og samtidig betjene peisovnen optimalt.

Hvordan virker løsningen?

Vi har gjennom tusenvis av fyringstester samlet inn informasjon om hvordan utviklingen i tid og temperaturmålinger henger sammen med forbrenningen inne i brennkammeret. Testene er utført i samarbeid med Teknologisk Institutt og er konvertert til algoritmer som veileder deg i hvordan du kan bruke peisovnen optimalt. 

Ved oppsetning av appen inntaster du noen verdier som er tilgjengelige på peisovnens typeskilt eller i manualen. Deretter vil appen kunne omregne disse verdiene og bruke appens algoritmer til å guide deg. Appen vil blant annet gi individuelle tips til hvordan du kan optimere bruken av peisovnen. Du får blant annet beskjed om når det bør legges på mer ved og om forbrenningen er optimal. Appen vil også bli ”klokere” med tiden etterhvert som du bruker den. 

Vær oppmerksom på at den temperaturen som appen viser, kan avvike fra din egen temperaturmåling. Aduro Smart Response bearbeider den målte temperaturen i en algoritme som estimerer røykgasstemperaturen i røykrøret.

Utover disse fordelene, får du en rekke data omkring bruken av brensel, CO2-besparelse, utviklingen i effektivitet, hjelp til å teste vedens fuktighet, generelle tips og ikke minst, muligheten til å se hvor flink du er sammenlignet med andre brukere. Det kan dermed utvikle seg til en konkurranse om å bli den beste fyringseksperten. 

Aduro Smart Response passer til:

  • iPhone (alle modeller etter 5th gen.)
  • iPod Touch 6th gen.
  • iPad 4th gen.
  • Android (alle versjoner etter 5.0)

Aduro Smart Response passer til ALLE PEISOVNER UANSETT MERKE OG MODELL. Vær oppmerksom på at røykrøret må være tilgjengelig der hvor temperatursensoren monteres.

Pakken inneholder:

  • Trådløs temperaturboks med to sensorer
  • Bruksveiledning

Boksen bruker 3 x AAA batterier. Disse er ikke inkludert i pakken. Gratis app lastes ned i App Store eller Google Play.

Overfører data via Bluetooth Low Energy

Les mer om Aduro Smart Response her:

Ved å koble smarttelefonen til ildstedet skal de gjøre folk til fyringseksperter. (Teknisk Ukeblad, 3. feb. 2017)

Styr peisovnen fra smarttelefonen. (Komputer For Alle, 28. sep. 2017)

 

Slik installeres boksen

I appen finner du en detaljert veiledning som viser deg hvor sensorboksen og temperaturfølerne bør plasseres på Aduros modeller.

Ved montering av Aduro Smart Response på andre modeller end modellene fra Aduro, se under:

ASR-sensorboksen er utstyrt med magneter, slik at både temperaturfølerne og Bluetooth-boksen kan monteres på peisovnen uten bruk av verktøy. Du kan eventuelt skjule ledninger bak peisens ytterside hvis det er mulig. Temperatursensorene må plasseres slik at A-målet på tegningen er 10 cm.

Kontakt B må plasseres der det er best egnet at den er plassert. Den må aktiveres hver gang du legger inn ved. Den kan aktiveres med en finger, et spjeld eller døra. Alt står i håndboken, som du finner i appen.

Plassering av komponentene

Nærbilde av punkt B

Få oversikten her

Se fordelene ved å bruke Aduro Smart Response under.

Preben Brøchner

”Jeg trodde jeg betjente peisovnen min riktig, men nå kan jeg se at jeg har pleid å fyre med alt for høy temperatur. Samtidig er det veldig smart at man får beskjed om når man skal legge på mer ved.”

TOP