Hvorfor skal du investere i en peisovn?

Det er mange grunner til å investere i en peisovn. Les om de viktigste fordelene ved å ha en peisovn her.

Peisovner gir deg forsyningssikkerhet

Med utviklingen de seneste årene og økende kostnader har alternative varmekilder som peisovner blitt enda mer relevante. Moderne peisovner er effektive og kan (alt etter modell) varme opptil 140 m². Det betyr blant annet at du kan redusere bruken av den kostbare gassen til oppvarming, og heller bruke peisovnen din som en supplerende varmekilde. I tillegg har peisovnen heller ikke noe behov for strøm, og vil alltid kunne avgi varme selv om strømmen går. Peisovnen gir deg derfor en forsyningssikkerhet – og en stor fleksibilitet hvis varme- og strømprisene øker.

Vedfyring er billig oppvarming

En peisovn er også en god investering, siden det er billig å fyre med ved. Danske Teknologisk Institut har i løpet av årene foretatt flere undersøkelser som har konkludert med at det er vesentlig billigere å fyre med ved enn å bruke andre varmekilder.

I tillegg er forbrenningsteknologien som benyttes i peisovner blitt markant mye bedre i løpet av de siste tiårene. Det betyr blant annet at nye, moderne peisovner utnytter energien i veden mye mer effektivt, og kan redusere vedforbruket ditt med opptil 40 %. Hvis du vurderer å skifte ut den gamle peisovnen din med en nyere peisovn, med moderne automatikk, kan du følge lenken under for å se hvor raskt den nye ovnen vil tjene seg inn.

BEREGN TILBAKEBETALINGSTIDEN HER

Nyere og bedre forbrenningsteknologi

Teknologien som ligger bak nye peisovner er utformet for å optimere forbrenningen, og gjøre det lettere for deg å fyre korrekt. Det er med på å skape en renere forbrenning. Til sammenligning avgir en ny peisovn i dag 70 % færre partikler enn en tilsvarende ny peisovn gjorde i 2005. Forbedringen er så stor at de fleste moderne peisovner ikke bare lever opp til de lovpålagte grensene for partikkelutslipp, men faktisk legger seg et godt stykke under denne grensen (kilde: DAPO). Du må bare sørge for at du bruker tørr ved av god kvalitet, og fyrer i henhold til instruksjonene, så tar peisovnen seg av resten.

LES MER OM ADURO OG MILJØET

En peisovn er lett å vedlikeholde

En peisovn er lett å bruke, og krever minimalt med vedlikehold. Så lenge du sørger for at overskytende aske blir fjernet, renser luftekanalene en gang i mellom og skifter ut utslitte deler med nye når det er på tide, kan peisovnen holde i mange år. Peisovnene fra Aduro har en gjennomsnittlig levetid på ca. 20 år.

Peisovner skaper en hyggelig atmosfære

Det å sitte foran en tent peisovn og nyte den knitrende lyden samt de fine fargene som flammebildet avgir skaper en hyggelig og meditativ stemning som kan få enhver til å gire ned. For mange eier av peisovner er det spesielt hyggen rundt den tente peisovnen som gjør at den blir en uunnværlig del av hjemmet. Forskere har i tillegg konkludert med at en regelmessig porsjon med kos foran peisovnen kan redusere blodtrykket, og dermed forebygge stress.

SE ALLE PEISOVNENE FRA ADURO HER

TOP