Om Aduro

Aduro utvikler, fremstiller og markedsfører peisovner, hybridovner og pelletsovner i moderne dansk design. Vi har gjennom en årrekke spesialisert oss på utviklingen av høyteknologiske ovner med de mest moderne og avanserte forbrenningsprinsippene. Vi går ikke på kompromiss med produktkvaliteten og søker alltid å forene det tekniske og estetiske med forbrukernes krav til brukervennlighet. Det er installert mer enn 400.000 Aduro peisovner i Europa.

Aduro er en bedrift i vekst som i mange år har levert gode resultater, og derfor har vi fått Gazelle-prisen intet mindre enn fem ganger. Gazelle-prisen hedrer danske bedrifter som vokser raskt og øker omsetningen over en lengre periode.

Aduro og miljøet
Alle våre vedovner er designet av danske arkitekter, og den primære oppgaven har vært å skape moderne og miljøvennlige vedovner. De fleste av vedovnene vi tilbyr, har derfor fått Svanemerket, som bl.a. stiller krav til partikler (< 2 g per kg tre), virkningsgrad og ansvarlig produksjon. Vi har som mål at vi skal gjøre det lett å gjøre det rette, og dermed oppnå miljøvennlig forbrenning med minimalt CO2- og partikkelutslipp. Alle Aduro-ovnene har bl.a. automatisk regulering av lufttilførselen, slik at det er enklere å oppnå ren forbrenning. Ved korrekt fyring med tre er en Aduro-ovn en CO2-nøytral varmekilde – gjennomsnittlig sparer hver vedovn miljøet for ca. 4 tonn CO2.

Fordi trær lagrer CO2 mens de vokser, gir vedfyring bærekraftig energi. Når treet brytes ned, frigis den samme mengden CO2 igjen. Samtidig sikrer Aduro tilvekst av trær og skog gjennom reetablering av skog og bærekraftig skogsdrift. Aduro investerer i store skogsarealer, der vi årlig forventer en bæredyktig tilvekst av trær som tilsvarer forbruket til ca. 10 000 Aduro-ovner. Les mer om Aduros bærekraftige skogsdrift her.

Vinner av EUs miljøpris 2018
I 2018 mottok Aduro den prestisjefylte miljøprisen ‘European Business Award for the Environment’ på nasjonalt plan. Prisen ble tildelt det innovative og bæredyktige produktet Aduro Hybrid i kategorien ‘Bæredyktige produkter og servicer’. EUs miljøpriser hyller de mest miljøbeviste virksomhetene i Europa og formålet er å fremme innovative og bæredyktige tiltak. Du kan lese mer om prisutdelingen her.  

Kvalitet til attraktive priser
Både i Danmark og på eksportmarkedene har Aduro blitt kjent som en leverandør av kvalitetsovner i et enkelt og stilrent design. Effektivitet og omkostningsbevissthet i hele verdikjeden fra produksjon til forbruker, sikrer forbrukeren den gode kvaliteten til en gunstig pris. Vi jobber stadig med å utvikle nye peisovner som vektlegger forbrukernes krav til utforming og funksjon.