Om Aduro

Aduro utvikler, fremstiller og markedsfører peisovner, hybridovner og pelletsovner i moderne dansk design. Vi har gjennom en årrekke spesialisert oss på utviklingen av høyteknologiske ovner med de mest moderne og avanserte forbrenningsprinsippene. Vi går ikke på kompromiss med produktkvaliteten og søker alltid å forene det tekniske og estetiske med forbrukernes krav til brukervennlighet. Det er installert mer enn 400.000 Aduro peisovner i Europa.

Aduro er en bedrift i vekst som i mange år har levert gode resultater, og derfor har vi fått Gazelle-prisen intet mindre enn fem ganger. Gazelle-prisen hedrer danske bedrifter som vokser raskt og øker omsetningen over en lengre periode.

Aduro og miljøet
Alle våres peisovner er designet av danske arkitekter hvis fremste oppgave har vært å skape moderne og miljøvennlige peisovner til attraktive priser. Hensynet til miljøet veier tungt på vektskålen og derfor bærer størstedelen av våre ovner Svanemerket. Denne miljøsertifisering stiller blant annet krav til partikkelutslipp (<2 g partikler pr. kg tre), virkningsgrad og ansvarlig produksjon. De miljømessige egenskapene er i verdensklasse og produktene er enkle å betjene.

Det er imidlertid alltid opp til forbrukeren å sikre en miljøvennlig forbrenning ved å fyre riktig. Ved korrekt fyring med tre er en Aduro-ovn en CO2 nøytral varmekilde - i gjennomsnitt sparer hver peisovn årlig miljøet for ca. 4 tonn utslipp av CO2. Rentbrennende peisovner gir vedvarende energi og de er et glimrende supplement til andre energiformer.  

Kvalitet til attraktive priser
Både i Danmark og på eksportmarkedene har Aduro blitt kjent som en leverandør av kvalitetsovner i et enkelt og stilrent design. Effektivitet og omkostningsbevissthet i hele verdikjeden fra produksjon til forbruker, sikrer forbrukeren den gode kvaliteten til en gunstig pris. Vi jobber stadig med å utvikle nye peisovner som vektlegger forbrukernes krav til utforming og funksjon.

Vinner av EUs miljøpris 2018
I juni 2018 mottok Aduro den prestisjefylte miljøprisen ‘European Business Award for the Environment’ på nasjonalt plan. Prisen ble tildelt det innovative og bæredyktige produktet Aduro Hybrid i kategorien ‘Bæredyktige produkter og servicer’. EUs miljøpriser hyller de mest miljøbeviste virksomhetene i Europa og formålet er å fremme innovative og bæredyktige tiltak. Du kan lese mer om prisutdelingen her.