Aduro Utepeis - Den perfekte hagepeis

Ta med varmen og den gode stemningen utenfor med Aduros utendørspeis som egner seg perfekt til oppvarming og avslapning på terrassen. Hagepeisen er designet av den prisbelønte danske arkitekten Torben Madsen og fungerer som det perfekte samlingspunkt på lune sommerkvelder.

Med det kjegleformede designet får peisen en skorsteinseffekt som leder røyken oppover. På den måten er peisen ikke til bry for omgivelsene og den store åpningen gir dessuten fritt innblikk til flammene.

Mål (HxBxD): 124 x 60 x 58 cm  
Vekt: 32 kg

Materiale

Utepeisen finnes i to varianter - i sort kvalitetsstål og i cortenstål. Cortenstålet får etter kort tids bruk en flott patina-overflate av å stå ute i regn, sol og vind, og det danner seg et ensartet rustbelegg som er svært motstandsdyktig. Begge varianter tåler å stå ute hele året.

Fremskyndelse av patina-prosess
Hvis du ønsker å fremskynde patina-prosessen, anbefaler vi at du lager en saltvannsblanding (vann og salt, f.eks. veisalt) som med jevne mellomrom sprøytes eller pensles på peisen. Dette gjøres inntil det ønskede resultatet oppnås.

Tilbehør

Aduro tilbyr også en rist med tre forskjellige høydeinnstillinger som tilbehør. Risten gjør det mulig å tilbrede enkle grillretter i peisen. Når den ikke er i bruk, kan den diskrét skjules under bunnplaten. Risten er konstruert i rustfritt stål med et solid håndtak i tre. Du kan kjøpe risten i vår nettbutikk her.

Design

Arkitekt Torben Madsen, som har designet utepeisen, beskriver tankene bak peisen slik:

"Med et par vedkubber i utepeisen vil kvelden både bli hyggeligere og lunere. Peisens kjegleform gjør at den får en skorsteinseffekt som fører den sjenerende røyken rett opp i luften. Dermed slipper du å sitte i røykos. I tillegg til å avgi varme, kan peisen utstyres med en rist med tre forskjellige høydeinnstillinger som gjør det mulig å tilbrede mat. Den dynamiske formen vil kle enhver terrasse og hage, selv når den ikke er i bruk."

TOP