Aduro-tronic automatikk

  • Beskrivelse
  • Download

 

Minimal innsats - optimal forbrenning 

Nye peisovner brenner rent, effektivt og miljøvennlig når de betjenes riktig. For å oppnå optimal forbrenning skal luften til brennkammeret styres veldig presist med noen få minutters intervall, hver gang det legges ved i peisovnen. I praksis glemmes dette ofte. Med den patentanmeldte Aduro-tronic-automatikken, skjer reguleringen av den primære lufttilførselen automatisk, slik at du slipper å regulere forbrenningen. Du skal bare legge tørr ved i ovnen, tenne opp og aktivere automatikken. Dette betyr mindre arbeid, samt optimering av forbrenningen. Automatikken virker i praksis som automatgir i en bil - den ideelle forbrenningen reguleres automatisk. 

Forbedret brennstofføkonomi og forbrenning

En peisovn som betjenes feil har vesentlig større forbruk av ved, samt en markant partikkelforurensning. Målinger utført av DMU i villastrøk viser at en del peisovner ikke betjenes riktig og dermed slipper ut en større mengde partikler i røyken. Tester har vist at en ovn som brenner med feil innstilt spjeld, forbrenner ca. 70%* mer ved i timen enn en ovn som er utstyrt med Aduro-tronic. Samtidig er partikkelforurensningen ca. 3-5 ganger høyere pr. kg. ved når peisovnen brenner med konstant åpent oppstartsspjeld. 

 

Fordeler ved bruk av Aduro-tronic

  • Enkel betjening pga. automatisk regulering av luften
  • En ren og miljøvennlig forbrenning
  • Mer varme for pengene - reduserer vedforbruket ditt med 40%  (besparelse ved bruk av automatikken avhenger av hvor god du er til å betjene peisovnen din)
  • Færre partikler, mindre ressursforbruk
  • En enkel løsning til stor fornøyelse

* Besparelse ved bruk av automatikken avhenger av, hvor god du er til å betjene peisovnen. 

Alle Aduro's peisovner er utstyrt med Aduro-tronic som standard.

Les mer om Aduro-tronic testen som bekrefter Aduro-tronic automatikkens virkning på forbrenningen og din økonomi her.

Aduro-tronic quick guide
Læs vores korte Aduro-tronic guide her.