Flow kit Aduro 9 serie

Hvis en peisovn skal fungere perfekt, må det være nok trekk i skorsteinen. Trekket i skorsteinen er motoren i systemet. Trekket oppstår på grunn av temperaturforskjellen mellom luften/røyken inne i skorsteinen og temperaturen ute. Vinden utenfor spiller også en stor rolle, fordi den kan forsterke eller redusere trekket alt avhengig av de lokale forholdene. Spesielt høyden på skorsteinen har mye å si for vindpåvirkningen. 

Nyere og moderne peisovner kjøler ned røyken mere enn gamle peisovner for å oppnå en bedre udnyttelse av treet. Varmen sendes i større grad ut i rommet i stedet for å komme opp gjennom skorsteinen. 

Dette stiller større krav til trekket i skorsteinen, fordi røyktemperaturen i skorsteinen da er lavere. I praksis opplever noen, at dette gir problemer da skorsteinen ikke er god nokk til å "trekke" en moderne peisovn. Dette er spesielt utpreget ved peisovner med mye glass og høyt plassert brennkammer, fordi røyken i disse ovnene kjøles ned på veldig liten plass via konveksjonssystemet i ovnen. 

For å kunne tilby en løsning til de kundene, som har problemer med lavt skorsteinstrekk, har vi utviklet et spesielt kit til Aduro 9 serien, som vi kalder Aduro 9 Flow. Med dette kittet kan man simpelt justere ovnen til å gi en høyere røyktemperatur, hvilket vil gi et forbedret skorsteinstrekk. 

Aduro 9 Flow brenner like så rent som våres vanlige Aduro 9 serie og utseendet blir ikke endret. På grund av den høyere røyktemperaturen senkes virkningsgraden fra 81,5% til 74%. Aduro 9 Flow bruker dermed litt mere av treets energi til å "forsterke" skorsteinen. 


Aduro 9 Flow kittet består av:
- 1 x røyklederplate
- 1 x varmeskjold til montering bak ovnen (kan ikke anvendes på Aduro 9.3, 9.3 Lux, 9.4, 9.5, 9.5 Lux & 9.7)
- Nytt typeskilt

Bruksveiledning
 

Køb Aduro 9 Flow Kit i vores webshop

Du kan købe flow kittet direkte i vores webshop. Du bør dog være opmærksom på, at der findes to udgaver:

Varenummer 53318: Til brændeovne med en metalrøglederplade, som er fastspændt i bolte. 

Varenummer 53318ER: Til brændeovne med en metalrøglederplade, som sidder på kroge. 

Kjøp produktet her