Vedlikehold

Pakninger:
Den sølvfargede pakkningen i dør og askeskuff bør sjekkes jevnlig. Er de utette bør de skiftes. 

Rensning av rute:
Vått tre kan gi sotflekker på ruten. De fjernes lett med en fuktig klut som du dypper i kald aske fra ovnen.

Brennkammeret:
De gule platene i brennkammeret slites naturlig og bør skiftes ut når det kommer revner på mer enn en halv centimeter. Platenes holdbarhet avhenger av hvor mye og hvor kraftig ovnen blir brukt. Du kan selv bytte platene, og de kommer i ferdige sett. Du kan også kjøpe hele plater og kopiere de slitte. Spørr din forhandler. 

Tøm askeskuffen innen den blir helt fylt. La alltid et askelag være igjen i bunnen av ovnen. Det hjelper til med å isolere brennkammeret og gjør det enklere å fyre opp.

Rengjøring av peisovnen:
Det letteste er å støvsuge peisovnen utvendig med et lite munnstykke med myke børster. Du kan også fjerne støv av ovnen med en tørr klut. Bruk ikke sprit eller andre oppløsningsmidler, dette vil fjerne malingen.

Kleberstein:
Kleberstein kan kontinuerlig holdes rent med såpevann og en stiv børste.

Reperasjon av overflaten:
Aduro peisovnene er malt med en varmebestandig spraymaling (Senotherm®), som klarer en temperatur på opp til 500 grader. Fordelen med denne type malingen er, at det er veldig lett å friske opp ovnen eller reparere striper på overflaten. Alle klarer denne oppgaven med et perfekt resultat. Senotherm® lakk på sprayboks fåes enten i sort eller grå hos din forhandler.
Ulempen er motsatt, at malingen er følsom overfor striper og fuktighet, og er dermed ikke like motstandsdyktig på overflaten, som fx pulverlakk.

Husk at vedlikehold kun bør gjøres når peisovnen er tørr.