Den perfekte pizzadeig
En pizza skal være sprø og lekker, og med denne oppskriften fra pizzaeksperten Alberto er du sikret en perfekt pizzadeig.
Oppskrift pizzadeig
- 1,2 kg tipo 00 italiensk hvetemel (justeres inntil deigen har den riktige konsistensen)
- 25 g gjær
- 700 ml vann
- 3 teskje salt
- 1 teskje sukker
- Litt olivenolje
Fremgangsmåte:
Oppløs gjæren i lunkent vann og tilføy salt, sukker og olivenolje
Hell melet opp i en skål
Tilføy vannet til melet
Elt deigen grundig
Tilsett gjerne litt ekstra mel hvis deigen er for klissete.
La deigen heve i 1,5 time
Hell olivenolje over deigen
Skjær deigen i mindre deler - hver del skal ha form som en stor bolle
Dryss mel over bollene
La bollene etterheve i 1,5 time
Massér deretter bollene så de blir til flate pizzabunner og fordel tomatsaus jevnt over bunnen.
Herfra er det kun fantasien som setter grenser for hva man kan ha på pizzaen.
Albertos personlige favoritt er Pizza Crudo hvor pizzafyllet består av mozzarella, parmaskinke, parmesan og ruccola.