Aduro utepeis

Aduro utepeis i flott patina

Den nye utepeisen fra Aduro gjør det mulig å ta med varmen og kosen ut på terrassen. Peisen egner seg perfekt for lune sommerkvelder og er et ideelt samlingssted når disse deilige kveldene skal nytes i godt selsskap.

Materiale
Utepeisen er fremstillt i 3mm Cortensstål, dette vil etter kort tids bruk få en flott patina-finish, noe som kommer naturlig ettersom den blir stående ute i regn, sol og vind. Det vil danne seg et egenartet rustbelegg på overflaten, dette belegget er meget motstandsdyktig. 

Fremskyndelse av patinaprosess
Hvis du ønsker å fremskynde patina prosessen anbefaler vi at du lager en  saltvannsblanding (vann og salt, f.eks veisalt), som med jevne mellomrom sprøytes eller pensles på peisen. Dette gjøres inntill det ønskede resultatet oppnås.

Mål (HxBxD): 124 x 60 x 58 cm 
Vekt: 32 kg

Visste du at...
du kan male vår utepeis svart med en Aduro spray/Senotherm (kan kjøpes på www.aduroshop.com). Den rustne overflaten må males et par ganger i løpet av sesongen, men det tar bare 5 minutter. 

Tilbehør
Aduro tilbyr også en rist med tre forskjellige høydeinnstillinger som tilbehør. Risten gjør det mulig å tilbrede enkle grillretter på peisen. Når den ikke er i bruk kan den diskret skjules under bunnplaten. Risten er konstruert i rustfritt stål, med et solid håndtak i tre.

Design

Utepeisen er designet av den danske arkitekten Torben Madsen. Han beskriver tankene bak den på følgende måte:

"Med et par vedkubber i utepeisen vil kvelden både bli hyggeligere og lunere. Peisens kjegleform gjør at den får en skorsteinseffekt som fører den generede røyken rett opp i luften. Dermed slipper du å sitte i røykos. I tilleg til å gi varme tilbyr også peisen en rist med tre forskjellige høydeinnstillinger, dermed kan du tilbrede mat også. Den dynamiske formen og de flammende røde overfaltene vil kle en hver terasse og hage, selv når den ikke er i bruk."