Lufttilførsel

Illustrasjon 1
Illustrasjon 1
Illustrasjon 2
Illustrasjon 2

Primær-, sekundær- og tertiær lufttilførsel?

Primærluften brukes i starten til at få forbrenningen i gang, mens sekundærluften holder ilden vedlike. På sekundærspjeldet regulerer man selve effekten. Tertiærluften er en konstant luftstrøm som sikrer at røykgasserne avbrennes. Denne reguleres automatisk. Illustrasjonen til høyre viser peisovnen sett fra framsiden med angivelse av primær-, sekundær og tertiær lufttilførsel.

Ruteskyll

For å sikre fritt innblikk til flammene er alle Asgård- og Aduro-peisovner utstyrt med et effektivt ruteskyll som forhindrer sotdannelse på glasset. Ruteskyll er en slags luftgardin som føres ned over glasset og motvirker dannelsen av sot. Ruteskyllet virker kun dersom sekundærspjeldet er åpent.

Ekstern lufttilførsel?

Peisovner har bruk for konstant lufttilførsel for å sikre en ren og effektiv forbrenning. Dette kan derimot være et problem i moderne og energieffektive hus som ofte er svært tette. Derfor er modellene Aduro 9 air, 9 Lux Beton, 9.3 Lux, 9.5 Lux, 12, 12 wood rack, 15 Lux, 17, 17.1 Lux og 22 serien utstyrt med ekstern lufttilførsel som leder luften utenfra og direkte inn i peisovnen. Selve luftinntaket skjules ved å installere det bak eller under ovnen.

Se vårt smarte skrin til montering av friskluft HER